A

A

A

078-6151524

Pterygium

Wat is Pterygium?

Bij een pterygium groeit het slijmvlies (bindvlies) over het hoornvlies heen. Dit slijmvlies groeit meestal vanuit de ooghoek bij de neus naar het midden van het oog. Een pterygium heeft vaak een driehoekige vorm.

Oorzaken

Er is geen aantoonbare oorzaak voor het ontstaan van een pterygium. Wel zijn er mogelijke oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een pterygium, bijvoorbeeld Uv-licht of mensen die veel in de buitenlucht werken. Een pterygium komt ook vaker voor bij mensen die in een warm en droog klimaat woonachtig zijn.

Symptomen

Bij een pterygium kunt u last hebben van een geïrriteerd oog. Daarnaast kan het zicht verminderen als het pterygium voor de pupil groeit en kan het slijmvlies aan de kant van het pterygium rood zijn. Ook kan het pterygium de kromming van het hoornvlies veranderen, waardoor het zicht zal verminderen. Deze afwijking wordt astigmatisme genoemd.

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram