Over ons

OoglaserCentrum heet voortaan: Oogkliniek Drechtsteden

OoglaserCentrum Drechtsteden (OLCD) is sinds 2002 als privékliniek gespecialiseerd in ‘scherp zien zonder bril of lenzen’ en ooglidcorrecties. In 2014 is Oogkliniek Drechtsteden (OKD) opgericht als Zelfstandig Behandelcentrum voor medisch specialistische oogheelkunde.
Per 1 januari 2019 zijn beide klinieken samengevoegd en gaan verder onder één naam.

Oogkliniek Drechtsteden biedt totale Oogzorg

Vanaf 2014 kunt u bij OKD met een verwijzing van de huisarts terecht voor algemene medisch specialistische oogheelkunde. Deze zorg wordt altijd vergoed door de zorgverzekeraar. OKD streeft er naar dat u altijd binnen vijf werkdagen bij de oogarts terecht kunt. Daarnaast kunt u bij OKD van uw bril afgeholpen worden of terecht voor een ooglidcorrectie. Dit is private zorg die u zelf moet betalen

Ervaren oogartsen

Het ervaren OKD-team van betrokken specialisten staat garant voor de best mogelijke
Oogzorg. Dit team bestaat uit de oogartsen Gerard Groothuizen, Anne Roefs, Renoe Soebhag en Wouter Groothuizen. Daarnaast worden onze dokters ondersteund door een team van optometristen en doktersassistenten. OKD beschikt over de meest geavanceerde onderzoeks- en laserapparatuur. Behandelingen worden uitgevoerd in een klasse 1 operatiekamer.

Kinderspreekuur

OKD heeft ook een speciale afdeling voor kinderoogheelkunde. Onze orthoptisten zijn speciaal opgeleid in het onderzoeken van kinderen. De kliniek beschikt over een kindvriendelijke onderzoeksruimte.

Persoonlijke aandacht

Door de bewust kleinschalige opzet bent u bij OKD verzekerd van maximale persoonlijke aandacht. Direct na een ingreep is er 24 uurs telefonische bereikbaarheid: u krijgt een mobiel noodtelefoonnummer mee dat u bij vragen of (vermeende) problemen kunt bellen. Tijdens het gehele traject, vanaf het vooronderzoek tot en met de laatste nacontrole, heeft u steeds te maken met een relatief klein team. Dit zorgt voor wederzijdse bekendheid, waardoor de contacten informeler en plezieriger verlopen.

Vergoed door alle zorgverzekeraars

OKD voldoet uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. De kliniek wordt jaarlijks geauditeerd voor het ZKN-keurmerk. Behandelingen worden vergoed door alle zorgverzekeraars.* De OKD-oogartsen zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie. Zij zijn allen NOG-geregistreerd. De optometristen en orthoptisten zijn aangesloten bij hun wetenschappelijke vereniging en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied bezoeken zowel de oogartsen als de optometristen/orthoptisten regelmatig vakbijeenkomsten in binnen- en buitenland.

*Private behandelingen zonder medische indicatie en/of verwijsbrief worden niet vergoed.