A

A

A

078-6151524

Over ons

Oogkliniek Drechtsteden, een Zelfstandig BehandelCentrum (ZBC) voor medisch specialistische oogheelkunde, is gestart op 1 januari 2014. Oogkliniek Drechtsteden behandelt uitsluitend op verwijzing van o.a. de huisarts of optometrist. Vrijwel alle behandelingen worden gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. De zorg wordt uitgevoerd door 6 oogartsen, 1 arts en ca. 15 oogheelkunde professionals zoals physician assistants, optometristen en orthoptisten. Naast de oogartsen bestaat het team uit ca. 45 medewerkers. De zorg in onze oogkliniek valt onder de Wet Toelating Zorginstellingen en staat onder toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit. Oogkliniek Drechtsteden is ontstaan uit het voormalige Ooglasercentrum Drechtsteden dat inmiddels de naam veranderd heeft in IMAGINE private eyclinic. Deze privékliniek voor ooglaserbehandelingen, implantlenzen en ooglidcorrecties is gevestigd in hetzelfde gebouw. Behandelingen bij IMAGINE worden niet vergoed door zorgverzekeraars. De dagelijkse leiding van beide klinieken is in handen van Mark Bunt, operationeel directeur en Judith Dekker – Kraaijeveld, operationeel manager.

Missie

Oogkliniek Drechtsteden (OKD) stelt zich als missie om goede specialistische algehele oogheelkundige zorg te verlenen aan patiënten uit de Drechtsteden en omgeving. Deze zorg wordt verleend met de meest geavanceerde apparatuur en onder de best denkbare omstandigheden. Het ervaren OKD-team waaronder onze betrokken oogartsen, physician assistants, optometristen en orthoptisten staan garant voor de best mogelijk oogheelkundige zorg. Ons basis doel is algehele oogheelkundige oogzorg dichter bij de patiënten brengen met een zo kort mogelijke toegangstijd, een goede prijs kwaliteitsverhouding en een veilige behandeling te bieden in een aangename patiëntvriendelijke omgeving.

Ervaren OKD team

Het ervaren OKD-team van betrokken specialisten staat garant voor de best mogelijke oogzorg. Dit team bestaat uit de oogartsen Anne Roefs, Renoe Soebhag, Wouter Groothuizen, Isaac van Egmond, Charlotte van der Sommen, Jennifer Verhoekx en arts Gerard Groothuizen.

De oogartsen worden ondersteund door een team van physician assistants, optometristen, orthoptisten en technisch oogheelkundig assistenten.

De oogartsen zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) en voor wie van toepassing van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC).

De physician assistants, optometristen en orthoptisten zijn aangesloten bij hun wetenschappelijke vereniging en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied bezoeken zowel de oogartsen als de physician assistans/optometristen/orthoptisten regelmatig vak bijeenkomsten in binnen- en buitenland.

Oogartsen

Artsen

Physician Assistant

De physician assistents (PA) die werken in Oogkliniek Drechtsteden zijn allen BIG-geregistreerde zorgprofessional. Een PA neemt zelfstandig en structureel taken over van een oogarts. Een PA is zelfstandig bevoegd voor het stellen van medische diagnoses en het zelfstandig behandelen van patiënten. Een PA heeft een HBO-Masteropleiding gevolgd. Naast het leveren van medische zorg zet de PA zich in om de kwaliteit en de effectiviteit van medische zorg te verhogen.

Optometristen

De optometristen die werken in Oogkliniek Drechtsteden zijn allen BIG-geregistreerde zorgprofessionals en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van de paramedische beroepen. Een optometrist is in het bezit van het afgeronde HBO opleiding Optometrie. Optometrist is een wettelijk beschermde titel. Wij zijn ook een opleidingsplaats voor optometristen. Wij hebben dus het predicaat opleidingsplaats optometrie.

Orthopisten

De orthoptist die werken in Oogkliniek Drechtsteden zijn allen BIG-geregistreerd en staan in het kwaliteitsregister van de paramedische beroepen. Om orthoptist te kunnen worden moet de HBO opleiding Orthoptie met goed gevolg zijn afgerond. De titel orthoptist is wettelijk beschermd.

Management

Persoonlijke aandacht

Door de bewust kleinschalige opzet bent u bij OKD verzekerd van maximale persoonlijke aandacht. Direct na een ingreep is er 24 uurs telefonische bereikbaarheid: u krijgt een noodtelefoonnummer mee dat u bij vragen of (vermeende) problemen kunt bellen. Tijdens het gehele traject, vanaf het eerste onderzoek/consult tot en met de laatste nacontrole, heeft u steeds te maken met een relatief klein team. Dit zorgt voor wederzijdse bekendheid, waardoor de contacten informeler en plezieriger verlopen.

Ons team richt zich door een kleinschalige setting en grote betrokkenheid op persoonlijke zorg. Onze gastvrouwen ontvangen u graag met een kopje koffie.

Kwaliteit

OKD beschikt over de meest geavanceerde onderzoeks- en laserapparatuur. Behandelingen worden uitgevoerd in een klasse 1 operatiekamer. OKD voldoet uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. De kliniek wordt jaarlijks geauditeerd voor het ZKN-keurmerk.

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Heeft u een medische indicatie en een verwijsbrief van uw huisarts of optometrist dan wordt de behandeling vergoed door alle zorgverzekeraars.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een continu thema in het beleid van Oogkliniek Drechtsteden. De maatregelen richten zich vooral op reductie van energiegebruik en beheersing van de afvalstromen. Onderstaand een opsomming van de genomen maatregelen.

  • 2016: Slimmer inzet van de luchtbehandelingsinstallaties voor onze operatiekamers door aanpassing van de beheer software. Besparing in energieverbruik (gas en elektriciteit met ca. 60%.)
  • 2018: Start met het reduceren van disposable materialen voor intraoculaire operaties om de afvalhoeveelheid te reduceren. Dit is een continu proces waarbij onder behoud van patiëntveiligheid en regels voor infectiepreventie geprobeerd wordt zoveel mogelijk afval te reduceren. 
  • 2020: Vervanging traditionele verlichting voor ledverlichting. Reductie van energieverbruik voor verlichting met ca. 85%. 
  • 2023: Uitbreiding van de kliniek gerealiseerd met innovatieve duurzame verwarming, koeling en luchtbehandeling systemen doormiddel van elektrische warmtepompen. Gasaansluiting is afgesloten. Toepassing van energiezuinige Ledverlichting. 
  • 2024: Plaatsing van een ondergrondse afvalpers in plaats van afvalcontainers achter de kliniek. Reductie van het aantal ritten met dieselvrachtwagens met 13 per maand. 
  • 2024: Start van een onderzoek naar hergebruik van nu nog disposable cassettes voor staaroperaties. Doel is beheersing van de plastic afvalstroom. 
  • 2026: De ontwikkeling van een innovatief en duurzaam behandelcentrum in een nieuw te ontwikkelen klimaatneutraal gebouw zal in de toekomst moeten leiden tot nog verdere energiebesparing op het energiegebruik van operatie- en behandelkamers.

Wachttijden

Wij werken aan het in stand houden van onze korte wachttijden. Helaas lukt dit momenteel niet door het hoge aantal verwijzingen. Op deze pagina vindt u de huidige wachttijd voor een eerste consult bij een oogarts en de wachttijd voor een staaroperatie. De wachttijd is het aantal dagen tussen het moment dat u belt en de eerst mogelijke afspraak in de agenda’s van de oogartsen.

Voorafgaand aan het eerste consult dient u als nieuwe patiënt een verwijsbrief van de huisarts of optometrist te overleggen. Dit is een eis van onze zorgverzekeraars. Indien u al bij ons bekend bent is een verwijsbrief alleen nodig als er sprake is van een nieuwe zorgvraag.

Spoedafspraak

Uw huisarts of optometrist bepaalt of uw bezoek spoedeisend is. Zowel de huisarts als uw optometrist hebben ons noodtelefoonnummer. Spoedafspraken worden dagelijks gezien.

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram