A

A

A

078-6151524

Contact

Onze medewerkers geven u graag meer informatie over een polikliniek bezoek. Bij hen kunt u ook terecht voor het maken van een afspraak voor een consult. Zij zijn bereikbaar op 078 615 15 24.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

Geslacht*
Verwijsbrief huisarts*

Waarom kies je voor OKD?

Door de bewust kleinschalige opzet bent u bij OKD verzekerd van maximale persoonlijke aandacht. Direct na een ingreep is er 24 uurs telefonische bereikbaarheid: u krijgt een noodtelefoonnummer mee dat u bij vragen of (vermeende) problemen kunt bellen. Tijdens het gehele traject, vanaf het eerste onderzoek/consult tot en met de laatste nacontrole, heeft u steeds te maken met een relatief klein team. Dit zorgt voor wederzijdse bekendheid, waardoor de contacten informeler en plezieriger verlopen.

OKD beschikt over de meest geavanceerde onderzoeks- en laserapparatuur. Behandelingen worden uitgevoerd in een klasse 1 operatiekamer. OKD voldoet uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. De kliniek wordt jaarlijks geauditeerd voor het ZKN-keurmerk.

Heeft u een medische indicatie en een verwijsbrief van uw huisarts of optometrist dan wordt de behandeling vergoed door alle zorgverzekeraars.

Eerste bezoek polikliniek

U heeft binnenkort bij Oogkliniek Drechtsteden. Op deze pagina vindt u alle informatie die u moet weten voor uw bezoek.

Uw eerste bezoek aan de oogarts

Wij verzoeken u het volgende mee te nemen:

  1. Verwijsbrief van uw huisarts 
  2. Wij zijn door de Zorgwet verplicht uw ID te controleren
  3. Indien van toepassing uw medicatieoverzicht
  4. Een begeleider die u weer naar huis brengt

Medicatieoverzicht

Bij uw afspraak in de kliniek is het belangrijk dat de oogarts weet welke medicijnen u gebruikt. Daarom vragen wij aan uw apotheek of wij uw medicijngegevens mogen inzien. Dit kan alleen als u daarvoor toestemming hebt gegeven aan uw apotheek. Als u dit nog niet heeft gedaan zou u dat dan alsnog willen doen. Hiermee wordt de zorg zo veilig mogelijk gemaakt. U krijgt bericht wanneer er gegevens zijn opgevraagd. Daarbij staat als opvrager de naam van een van onze oogartsen. Dit hoeft niet de oogarts te zijn waar u een afspraak mee heeft.

Waarom een begeleider meenemen

In bijna alle gevallen wordt bij uw bezoek aan de oogarts uw ogen gedruppeld. Door deze druppels is uw zicht ongeveer 3 uur niet voldoende om zelf naar huis te rijden. Neem daarom een begeleider mee die u weer naar huis brengt.

Noteer thuis vast de vragen die u wilt stellen

Het is belangrijk om uw bezoek aan de oogarts thuis goed voor te bereiden. Noteer thuis vast uw klachten en de vragen die u de oogarts zou willen stellen. Neem dit lijstje mee naar uw bezoek.

Factuur zorgverzekeraar

Oogkliniek Drechtsteden heeft nog geen contracten met alle zorgverzekeraars. Wij kunnen derhalve niet altijd rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren maar zullen in sommige gevallen u de factuur sturen.

Mocht u van ons een factuur ontvangen of wilt u weten met welke zorgverzekeraars wij een overeenkomst hebben afgesloten klik hier.

Identificatieplicht in de zorg

Wij zijn door de overheid verplicht uw identiteit te controleren. Wij verzoeken u daarom bij het eerste consult voor u of uw kind een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee te nemen en deze te tonen aan onze receptionisten.

Waarom de controle van de identificatie? Door de controle van uw identiteit kunnen wij veilige zorg bieden. Hiermee koppelen we de juiste gegevens aan de juiste patiënt en komen uw gegevens in uw medisch dossier.

Meer informatie over deze verplichting vindt u op www.rijksoverheid.nl

Waarom maken wij van u een foto? Bij uw eerste consult in onze kliniek maken wij van u een foto voor in uw dossier. Deze foto is uiteraard niet verplicht. Uw foto komt in uw dossier te staan en is zichtbaar voor alle zorgverleners die u tijdens uw consult tegenkomt in onze kliniek. Op deze manier kunnen zij u herkennen in de wachtkamer. Uw foto wordt alleen hiervoor gebruikt.

Wachttijden

Wij werken aan het in stand houden van onze korte wachttijden. Helaas lukt dit momenteel niet door het hoge aantal verwijzingen. Op deze pagina vindt u de huidige wachttijd voor een eerste consult bij een oogarts en de wachttijd voor een staaroperatie. De wachttijd is het aantal dagen tussen het moment dat u belt en de eerst mogelijke afspraak in de agenda’s van de oogartsen.

Voorafgaand aan het eerste consult dient u als nieuwe patiënt een verwijsbrief van de huisarts of optometrist te overleggen. Dit is een eis van onze zorgverzekeraars. Indien u al bij ons bekend bent is een verwijsbrief alleen nodig als er sprake is van een nieuwe zorgvraag. 

NZa wachttijden overzicht. 

Download hier het NZa wachttijden overzicht

Parkeren

Rond het pand van Oogkliniek Drechtsteden zijn enkele parkeerplaatsen met een blauwe streep waar u met een parkeerschijf maximaal 1 uur gratis kunt parkeren.

U kunt ook gebruik maken van de parkeergarage van het naast ons pand gelegen winkelcentrum ‘De Meent’. In deze garage kunt u de eerste 2 uur GRATIS parkeren.

Na het parkeren van uw auto neemt u de roltrap naar boven. Bovenaan de roltrap gaat u naar links en bij de eerste gelegenheid gaat u weer naar links. U bent nu op de Veerweg / Veerpromenade. Als u een stukje de Veerpromenade op loopt ziet u links het pand van Oogkliniek Drechtsteden.

Noteer voor de zekerheid ons telefoonnummer (078) 615 15 24 en bel ons als u onverhoopt de weg niet zou kunnen vinden.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Spoedlijn

Patiënten
078 200 1276

Optometristen
078 200 1276

Huisartsen
06 204 621 92

Contactgegevens

Adresgegevens
Veerpromenade 22
3353 HG Papendrecht

E-mailadres
info@oogkliniekdrechtsteden.nl

Telefoon
078 615 15 24

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram