A

A

A

078-6151524

Veelgestelde vragen

Persoonlijke aandacht impliceert natuurlijk een luisterend oor. Bij Oogkliniek Drechtsteden nemen wij de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Op deze wijze kunt u tot een gefundeerde keuze komen en uzelf goed voorbereiden op een eventuele behandeling. Hieronder vindt u een overzicht van vragen die vaak worden gesteld. Wilt u zelf een vraag stellen? Vul dan het formulier onderaan de pagina in.

Voortraject

Het wazige zicht houdt 3 tot 4 uur aan. U kunt hierdoor geen autorijden. Wij adviseren u om iemand mee te brengen naar de afspraak, die u weer thuis kan brengen.

Bij het eerst consult wordt u binnengeroepen door de optometrist die bij u een vooronderzoekje en een aantal metingen/scans verricht. Ook zal de optometrist u druppelen waarna u weer in de wachtkamer plaatsneemt zodat de druppels kunnen inwerken. Hierna wordt u binnengeroepen door de oogarts die de diagnose zal stellen en een eventueel behandelplan met u zal doorlopen.

Behandeling

U kunt voor de operatie gewoon eten of drinken. U mag enkel geen koffie nuttigen.
Wij adviseren u om niet te veel te drinken voordat u naar de kliniek komt.

Het innemen van het tablet is niet verplicht, wel heeft het de voorkeur van de oogarts. Ondanks dat u misschien niet zenuwachtig bent, kunt u onbewust toch veel bewegen. Voor de operatie dient u minimaal 20 minuten stil te kunnen liggen. Een Diazepam tablet helpt hierbij.

Nazorg

U kunt direct vliegen na een staaroperatie. Bij een andere operatie (bijv. Vitrectomie) mag u pas weer vliegen zodra de oogarts dit aangeeft. Wel moet u er rekening mee houden dat wij, indien u direct na uw operatie naar het buitenland vliegt, wij geen zorg meer kunnen verlenen in geval van spoed of complicaties, daar u niet in de buurt bent.

Het kan zijn dat u de eerste paar dagen nog last heeft van wazig zicht, een soort mist. Dit wordt met de dag beter.

Na uw behandeling krijgt u een telefoonnummer mee dat u buiten kantoortijden kunt bereiken in geval van spoed. De dienstdoende medewerker zal u dan te woord staan.

Veelgestelde vragen 
mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl

Heeft u een vraag over mijn.oogkliniekdrechtsteden.nl? Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. De Oogkliniek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur op 078-615 15 24. Of via de email: portaal@oogkliniekdrechtsteden.nl

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram