A

A

A

078-6151524

Behandeling Glasvochttroebeling

Behandeling

Het is belangrijk vast te stellen wat de oorzaak is bij glasvochttroebeling. Bij een ontsteking zal behandeling noodzakelijk zijn. Bij suikerziekte is eventueel laserbehandeling nodig. Wanneer er een gaatje in het netvlies is ontstaan, kan een laserbehandeling nodig zijn om een netvliesloslating te voorkomen.

Operatieve oplossing voor Glasvochttroebling

Soms is een operatie nodig om het netvlies weer geheel aanliggend te krijgen. Vaak verdwijnen de troebelingen spontaan of ervaart de patiënt er nauwelijks hinder van. Mocht u toch blijvend last houden van deze glasvochttroebelingen dan is het ook mogelijk om de troebelingen te verwijderen door middel van een operatie (Vitrectomie).

Een dergelijke operatie is echter niet zonder risico’s. Belangrijke risico’s bij deze operatie zijn het versneld optreden van staar, een netvliesloslating, infectie of een bloeding. De oogarts kan u verder informeren en adviseren.

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram