A

A

A

078-6151524

Behandeling Floaters

YAG laserbehandeling

Het behandelen van floaters met laser is reeds mogelijk sinds de jaren tachtig maar de resultaten waren omwille van technologische onvolmaaktheden teleurstellend. Tegenwoordig zijn er nieuwe generatie YAG laser apparaten beschikbaar die een veel effectievere laserbehandeling van floaters mogelijk maken. Het grote voordeel van de laser t.o.v. een operatie is de zeer geringe kans op complicaties. In de VS is de YAG laser behandeling door de bevoegde instantie (The U. S. Food and Drug Administration) goedgekeurd en geclassificeerd als een non-significant risk procedure. Voornaamste risico is het beschadigen van de lens of het netvlies. Dit kan gebeuren als de floater zich te dicht bij een van die structuren bevindt. Als de lens wordt geraakt kan er staar optreden. Als een laser shot het netvlies raakt in de buurt van de macula of gele vlek dan kan er een blinde vlek ontstaan. Indien een floater zich bij u op een ongunstige locatie bevindt zullen we het laseren afraden.

De behandeling

U krijgt pupil verwijdende en verdovende druppels toegediend en de oogarts maakt gebruik van een contact lens om het laserlicht op de floater te richten. Tijdens de laser ontstaan er kleine gasbelletjes. Gedurende de eerste uren tot 1 dag na de behandeling kan u deze onder in beeld waarnemen. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zijn er vaak meerdere laser sessies nodig. Onmiddellijk na de behandeling is het zicht wat wazig onder meer omdat de pupil nog wijd is en het oog verblind door het licht. Na enkele uren trekt dit bij.

Kosten / vergoeding

Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dit 1e onderzoek zullen wij declareren bij uw zorgverzekeraar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Blijkt na dit onderzoek dat er inderdaad sprake is van een floater en u kiest voor een behandeling dan gelden de volgende kosten: voor de eerste floaterlaser behandeling €600,00 per oog en voor eventuele vervolgbehandelingen €300,00 per behandeling per oog. U ontvangt van ons een factuur voor deze behandeling.
Deze behandeling wordt helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken zonder verwijsbrief dan geldt het volgende: Het 1e onderzoek wordt bij u in rekening gebracht en bedraagt €100,00. Dit bedrag kunt u pinnen of contant betalen bij de receptie. Blijkt na dit onderzoek dat er inderdaad sprake is van een floater en u kiest voor een behandeling dan gelden de volgende kosten: voor de eerste floaterlaser behandeling €600,00 per oog en voor eventuele vervolgbehandelingen €300,00 per behandeling per oog. U ontvangt van ons een factuur voor deze behandeling.
Het 1e onderzoek en de behandeling worden helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram