A

A

A

078-6151524

No-touch ooglaserbehandeling
(Trans-PRK/LASEK)

Hoewel er ook andere methoden zijn, past OKD-P uitsluitend de LASEK-methode toe. Simpelweg omdat dit absoluut de veiligste behandelmethode is. Bij Trans-PRK/LASEK (Laser Epthilial Keratomileusis) wordt het bovenste transparante beschermlaagje (huidlaag) van het hoornvlies verwijderd. Veel klinieken gebruiken hiervoor nog een alcoholoplossing. OKD-P maakt echter gebruik van nieuwe technische ontwikkelingen en doet het tegenwoordig standaard met de Eximer laser, die hiervoor speciaal geschikt is.

Dit heeft verschillende voordelen:

Doordat het oog bij deze werkwijze in het geheel niet wordt aangeraakt, is de ingreep nóg minder belastend. U merkt vrijwel niets van de ingreep. Voor deze werkwijze zijn verschillende benamingen in omloop, zoals transepitheliale LASEK, transPRK en no-touch.Nadat de laser zijn werk heeft gedaan (duurt gemiddeld minder dan één minuut), krijgt u druppels in het oog. Vervolgens wordt er een zachte contactlens zonder sterkte (een zogeheten bandagelens) op geplaatst. Deze moet enkele dagen blijven zitten. U dient na de behandeling rekening te houden met enkele dagen napijn. In bijna alle gevallen kunnen beide ogen direct na elkaar worden behandeld, zodat u voor de behandeling maar één keer naar de kliniek hoeft.

Individueel behandelingspatroon

De zeer geavanceerde elektronische meetapparatuur van OKD-P maakt de optie van een ooglaserbehandeling met een individueel behandelingspatroon mogelijk. In de praktijk is gebleken dat toepassing van een individueel behandelingsprobleem in bijna alle gevallen bijdraagt aan een optimaal eindresultaat van de ooglaserbehandeling. Het is bepaald geen uitzondering dat iemand na de ingreep zonder bril of contactlenzen beter ziet dan ervoor mét! Vooral het nachtzien verbetert bij veel mensen.

Digitale kaart basis voor behandeling

Voordat de oogchirurg met de laseringreep begint, zijn met behulp van de meetapparatuur verkregen gegevens ingevoerd in de computer die de ooglaser aanstuurt. Zo weet deze computer precies waar de onvolkomenheden zich op uw hoornvlies bevinden en wat de aard ervan is. Het kunnen natuurlijke onvolkomenheden zijn, maar ook bijvoorbeeld littekenweefsel.

Zeer veilig

Behalve effectief is de LASEK-methode ook zeer veilig. Door de aard van de behandeling is het vrijwel onmogelijk dat u ten gevolge van een fout blind wordt. Wereldwijd is geen enkel geval gerapporteerd waarin dit is gebeurd. Er bestaat slechts een uiterst gering risico dat het beoogde resultaat niet of niet helemaal wordt bereikt. In dat geval zult u een bril of contactlenzen moeten blijven gebruiken. De praktijk toont echter ondubbelzinnig aan dat kans hierop beduidend minder is dan 0,1%!

Monovision

Na een ooglaserbehandeling met beide ogen zowel in de verte als dichtbij scherp zien, is boven een leeftijd van gemiddeld 45 jaar meestal niet meer mogelijk. Toch heeft OKD-P een oplossing voor dit probleem: monovision. Dit houdt in dat de oogarts één oog zodanig met de laser corrigeert, dat dit geschikt is om te lezen. Het andere oog corrigeert hij dan om ermee in de verte scherp te zien. Bij ouderdomsverziendheid is dit de enige mogelijkheid om met een ooglaserbehandeling van een leesbril af te komen. Bij het vooronderzoek wordt gekeken of monovision eventueel is aan te bevelen. Vrijwel iedereen die na een positief advies voor deze optie kiest, kan er prima mee overweg. Mocht u echter na de behandeling niet aan monovision kunnen wennen, dan kunt u het voor lezen gecorrigeerde oog aanvullend laten corrigeren. U ziet dan in de verte zonder hulpmiddelen scherp, maar heeft wel een leesbril nodig.

Gratis quickscan

Een ooglaserbehandeling is niet altijd mogelijk. Meld u aan voor een gratis quickscan en laat onze oogartsen vaststellen of u in aanmerking komt voor ooglaserbehandeling. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. Tijdens de quickscan informeren wij ook over de kosten en mogelijke zorgvergoeding die u kunt krijgen. Als u aangesloten bent bij een Nederlandse zorgverzekering bieden wij u standaard zorgkorting.

Gratis quickscan aanvragen
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram