A

A

A

078-6151524

Wordt ooglaseren vergoed?

Veel mensen vragen zich af of ooglaseren vergoed wordt. Over het algemeen wordt ooglaseren niet vergoed. Echter zijn er verschillende factoren die dit kunnen beïnvloeden. Ook is het verstandig om te weten welke kosten wel en niet bij de prijs zijn inbegrepen. Dit kan per kliniek namelijk nog wel eens verschillen. Het is daarom belangrijk dat u hier goed onderzoek naar doet. OLCD is door verschillende zorgverzekeraars aangewezen als zogeheten voorkeurskliniek. Als u bij een Nederlandse zorgverzekeraar bent aangesloten krijgt u op vertoon van uw zorgverzekeringspas standaard zorgkorting. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan bestaat er de mogelijkheid dat u ook nog een extra vergoeding ontvangt van uw verzekering. U kunt hiervoor het beste even informeren bij uw zorgverzekeraar.

Basisprijs ooglaseren

Zoals we al noemden, is het belangrijk om goed te weten welke kosten inbegrepen zijn in de behandelingsprijs van het ooglaseren. Zo worden alle behandelingen bij OLCD altijd uitgevoerd door een NOG gecertificeerde oogarts en worden uitgevoerd in een kliniek met het ZKN-keurmerk. We voeren altijd een Wavefront analyse uit en onze oogarts bepaald het individueel behandelpatroon. De Wavefront analyse gaat vooraf aan het instellen van de laser door de oogarts bij het vooronderzoek. Onze operatiekamers zijn tevens ‘klasse 1 gecertificeerd’. Bovendien zijn we voor vragen of eventuele problemen 24/7 bereikbaar. En daar betaalt u bij ons dus helemaal niet extra’s voor.

Bij de prijs zijn in het eerste jaar tevens een onbeperkt aantal controles inbegrepen. Eventuele aanvullende laserbehandelingen zijn het eerste jaar bij de prijs inbegrepen.

Vergoeding medicijnen bij ooglaseren

Na de ooglaserbehandeling krijgt u door de oogarts medicijnen voorgeschreven. Deze medicijnen zijn niet inbegrepen in de genoemde prijzen. De medicijnen worden door de apotheek bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Het is altijd mogelijk dat de medicijnen ten laste komen van het eigenrisico dat u heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding op grond van medische indicatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding op grond van medische indicatie? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor de QuickScan. De optometrist kan dit u tijdens het vooronderzoek vertellen. Echter komt de vergoeding van ooglaseren op grond van medische indicatie zelden voor. In het zeldzame geval dat u wél een vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar, betaalt u altijd vooraf aan OLCD en declareert u zelf achteraf bij uw zorgverzekeraar.

Meer weten over ooglaseren of vergoedingen?

Wilt u meer informatie over de mogelijke vergoedingen of wilt u meer weten over onze ooglaserbehandeling? Dan kunt u altijd onze brochure raadplegen op de ooglaseren pagina. Of u kunt gerust contact opnemen met ons.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram