A

A

A

078-6151524

Wederom ZKN keurmerk, nu inclusief VMS, behaald!

Goede zorg is veilige zorg. Omdat zelfstandige klinieken met het ZKN keurmerk de hoogste kwaliteit leveren, willen zij ook de veiligste zorg leveren. Daarom is vanaf 1 januari 2013 het beheersen van de veiligheid met een Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) verplicht onderdeel van het ZKN keurmerk.

ZKN ondersteunt zelfstandige klinieken bij de opzet en invoering van het VMS door het ZKN Veiligheidsprogramma met steun van VWS.

De kern van een VMS is het signaleren van risico's, het analyseren, en voorkomen van incidenten. Het VMS is erop gericht de risico's voor de patiënt te beheersen en schade aan de patiënt te voorkomen. Zorgverleners spreken elkaar aan om elkaar te helpen de zorg te verbeteren.

Bij het invoeren van het VMS starten klinieken bij de behandelingen die zij uitvoeren en kijken zij welke risico's er zijn. Voor het streven naar continue en blijvende verbetering wordt gewerkt met een verbetercyclus. Klinieken met dit keurmerk staan na certificering garant voor zowel een hoge kwaliteit als geborgde veiligheid van medische zorg.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram