A

A

A

078-6151524

Wat is de meest veilige ooglasermethode?

Ooglaseren is de laatste jaren enorm populair geworden. Met name de korte tijdsduur van de behandeling, het resultaat en de veiligheid van de ingreep dragen hier aan bij. Steeds meer mensen met een oogafwijking die daardoor een bril of lenzen dragen hebben ervoor gekozen om hun ogen te laten laseren. Door de grote vraag zijn er meerdere ooglasermethodes beschikbaar. Elke methode heeft zijn voor-en nadelen. Maar welke ooglasermethode is het veiligst? In dit artikel lichten we dit voor u toe.

De veiligste ooglasermethode

De 'veiligste methode' is een relatief begrip. Met de ‘veiligste’ methode wordt namelijk niet door alle aanbieders bedoeld dat het resultaat het meest veilig is. Sommige ooglaserklinieken passen nog steeds de methode van ooglaseren toe waarbij contact met het hoornvlies(flapje) een vereiste is.

Zijn er dan alternatieve oplossingen die wel écht veilig zijn? Ja, die zijn er zeker. We behandelen hieronder de ooglasermethode die we tevens bij OLCD toepassen.

No-Touch ooglasermethode

De Trans-PRK / Lasek behandeling wordt ook wel de No-Touch ooglaserbehandeling genoemd. De naam heeft deze methode te danken aan het feit dat de ogen niet wordt (aan)geraakt tijdens de behandeling, in tegenstelling tot andere sommige andere methodes. Dat maakt deze methode ook de meest veilige én tevens meest betrouwbare ooglaserbehandeling op dit moment. Er komen hierbij vrijwel geen complicaties voor, in tegenstelling tot methoden met 'een flapje'.

De No-Touch ooglaserbehandeling is een moderne methode en heeft nog meer voordelen. Zo is de nauwkeurigheid van de behandeling groter, omdat uw ogen met grotere precisiteit worden behandeld. Daarbij komt dat deze ooglasermethode slechts 10 minuten per oog in beslag neemt. Er wordt geen vocht aan het oog ontrokken, bijvoorbeeld door middel van alcohol, zoals dat bij andere ooglasermethodes wordt gebruikt. En bovenal; uw ogen herstellen sneller. U ondervindt dus maar weinig hinder wanneer u kiest voor deze No-Touch ooglasermethode.

Samengevat heeft u dus veel voordeel ten opzichte van andere ooglasermethodes:

  • De nauwkeurigheid is groter
  • De behandeling en deze neemt slechts ca. 10 minuten per oog in beslag
  • Er wordt geen vocht aan het oog onttrokken
  • Het oog herstelt zich sneller
  • En het is dus veiliger

Kom ik in aanmerking voor de No-Touch ooglasermethode?

Het hangt van een aantal factoren af of u in aanmerking komt voor deze ooglasermethode, waaronder uw sterkte. Daarom raden we onze klanten altijd aan een QuickScan te laten uitvoeren. Tijdens dit 30 minuten durende onderzoek wordt aan de hand van verschillende metingen samen met u bekeken of deze behandeling geschikt is. Bij OLCD is deze QuickScan geheel gratis. U kunt vrijblijvend een afspraak inplannen op deze pagina.

 

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram