A

A

A

078-6151524

Vergoeding boven ooglidcorrectie per 1 januari 2017 vanuit de basisverzekering.

Minister Schippers maakte medio 2016 het volgende bericht bekend: Ooglidcorrectie bij ernstige en objectiveerbare gezichtsveldbeperking in het basispakket per 2017.

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie valt vanaf 2017 in het basispakket indien sprake is van een ernstige en objectiveerbare gezichtsveldbeperking als gevolg van verworven verslapping of verlamming van de bovenoogleden, waarbij de overhang van het ooglid tot 1 mm. of minder van het centrum van de pupil bedraagt.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Sinds 1 januari 2017 is het dus mogelijk dat een ooglidcorrectie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom vragen veel mensen zich af of ze een ooglidcorrectie ook werkelijk (gedeeltelijk) vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar. Graag verduidelijken wij het een en ander voor u.

Vergoeding vanuit de basisverzekering:

Vanuit de basisverzekering wordt de ooglidcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie die luidt: U hebt last van een ernstige gezichtsveldbeperking door hangende bovenoogleden.

Hierbij wordt de volgende strenge eis gehanteerd: Bij ontspannen, recht vooruitkijken, hangt de onderrand van het bovenooglid minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil.

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, kunnen wij de medische adviseur van uw zorgverzekeraar altijd eerst om toestemming vragen.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering:

Sinds 1 januari 2017 zijn er ook veranderingen voor de vergoeding van een ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering. Zo zijn er zorgverzekeraars die dit niet meer aanbieden maar er zijn ook zorgverzekeraars die dit juist nu wel weer aanbieden.

Vraag altijd eerst uw zorgverzekeraar naar uw polis voorwaarden. Een zorgverzekeraar bepaalt zelf welke eisen er worden gesteld aan het vergoeden van een ooglidcorrectie. Welke dit precies zijn, kunt u dus ook het beste navragen bij uw eigen zorgverzekeraar. Wij raden u daarom ook aan contact op te nemen met uw verzekeraar als u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram