COVID-19 en onze werkwijze

UPDATE:
Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid over het Coronavirus, nemen wij ook onze maatregelen en verantwoordelijkheid om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen blijven waarborgen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en het ZKN op de voet.

De kliniek is weer volledig operationeel, maar wel onder aangepaste omstandigheden.

  • De staaroperaties worden weer uitgevoerd net als andere ingrepen.
  • De spreekuren zijn weer toegankelijk voor oogheelkundige zorg.
  • De refractiechirurgie is weer opgestart.

Vanzelfsprekend vragen wij onze patiënten en medewerkers om de regels van het RIVM goed na te leven.

  1. Wij verzoeken de patiënten en begeleiders met verkoudheidsklachten en of koorts niet naar de kliniek te komen. Ook als u in contact bent geweest met een patiënt met het Coronavirus, verzoeken wij u niet naar de kliniek te komen. Patiënten kunnen contact opnemen met de kliniek, zodat de afspraak eventueel omgezet wordt naar een telefonisch consult.
  2. Om het aantal bezoekers in onze kliniek te beperken vragen wij u als patiënt om met maximaal 1 begeleider te komen. Heeft u deze begeleider niet direct nodig voor uw bezoek dan hebben wij voor deze begeleider een tijdelijke wachtkamer ingericht naast de kliniek. De informatie hiervoor krijgt u bij de ingang.
  3. Wij vragen iedereen bij binnenkomst van de kliniek de handen te desinfecteren.
  4. In de kliniek worden geen handen geschud.
  5. De oogartsen en optometristen zullen mondkapjes dragen.
  6. Wij vragen iedereen na binnenkomst zich aan de 1,5 meter regel te houden.
  7. Op de recepties zijn veiligheidsschermen geplaatst. Wij vragen u ondanks deze schermen toch gepaste afstand te houden tot de collega’s van de receptie.
Terug naar nieuwsarchief