A

A

A

078-6151524

Lensimplantatie als alternatief voor ooglaseren

Bij te grote oogafwijkingen is ooglaseren helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er goede alternatieven waarbij scherp zien zonder bril alsnog mogelijk is. Bij OLCD bieden wij lensimplantatie aan als alternatief voor ooglaseren. Bij lensimplantatie wordt chirurgisch een kunstlens voor uw eigen natuurlijke lens geplaatst of wordt uw natuurlijke lens vervangen door een kunstlens. De lenzen zitten permanent in uw oog zonder dat uw ogen droog of geïrriteerd raken. Douchen, zwemmen en de sauna is allemaal mogelijk. Kortom, alle ongemakken van wisselbare contactlenzen zijn niet van toepassing bij implantlenzen.

Lensimplantatie is ook mogelijk bij oogafwijkingen zoals:

  • Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme
  • Dragers van een multifocale bril
  • Te hoge sterkte meer dan +2D of meer dan – 8D
  • Te dun hoornvlies
  • Onregelmatig hoornvlies

Net als ooglaseren is lensimplantatie een veilige methode voor scherp zien zonder bril. Heeft u een oogafwijking? Laat onze oogartsen vaststellen of implantlezen tot de mogelijkheden behoren. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt.

Soorten lensimplantaten

Lensimplantatie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw situatie en wensen worden de lenzen voor uw natuurlijke lens geplaatst (voorzetlenzen) of vervangen de lenzen uw natuurlijke lens (vervanglenzen).

Voorzetlenzen (Extralens)

Voorzetlenzen worden geplaatst vóór de eigen lens. De eerste keus van onze oogchirurgen is de ICL lens. Deze lens zit achter de iris en is daardoor onzichtbaar. Na deze behandeling kunt u beter ver weg zien. Zelf lenzen indoen of een bril opzetten hoeft niet meer na deze behandeling.

Voorzetlenzen worden meestal geadviseerd aan cliënten dit niet in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling, waarvan de leeftijd ligt tussen de 18 en 45 jaar en waarvan de sterkte hoger is dan -8D of +2D. Lees meer over onze ICL lenzen.

Vervanglenzen (Replacelenzen)

Vervanglenzen dienen ter vervanging van uw natuurlijke lens. Deze wordt vervangen door een kunstmatige (multifocale) implantlens. Dit is een oplossing voor als u beter dichtbij én veraf wilt zien. Uw eigen lens kan ook vervangen worden door een monofocale implantlens, een kunstlens om beter ver weg te zien.

Vervanglenzen worden geadviseerd aan bril- of lensdragers die zowel dichtbij (dus zonder leesbril) als veraf goed willen zien en/of last hebben van beginnende staar. Lees meer over onze multifocale en monofocale implantlezen.

Vergoeding voor lensimplantatie

In verreweg de meeste gevallen betaalt u de behandeling zelf omdat er geen medische indicatie is voor de ingreep. Sommige uitzonderingen hebben recht op gedeeltelijke vergoeding vanwege de hoge sterkte. Tijdens de vrijblijvende quickscan kunnen we u daarover informeren.

Lensimplantaten ervaringen

De cliënten van OLCD genieten momenteel van het leven zonder bril. Door onze vriendelijke service, uitgebreide voorlichting en kundige artsen, ondergingen zij de behandeling fantastisch. Lees hun uitgebreide lensimplantatie ervaringen.

[box]Linda de Mol is vol lof over haar lensimplantaten vertelde ze onlangs aan de krant. "Ik zie alles weer scherp: de blaadjes aan de bomen, de ondertiteling op tv en een vlek op m'n blouse." Lees haar verhaal op Ad.nl. [/box]

Lensimplantatie voor u geschikt?

In sommige gevallen is ook lensimplantatie niet geschikt voor uw ogen.  Laat onze oogartsen vaststellen of implantlezen tot uw

mogelijkheden behoren. Samen komen we tot een behandeling passend bij uw situatie. Wij behandelen alleen wanneer u geen risico loopt. U kunt een vrijblijvende gratis quickscan aanvragen voor meer informatie en om te laten onderzoeken of uw ogen geschikt zijn.

[button link="https://oogkliniekdrechtsteden.nl/quickscan-aanvragen/"]Gratis Quickscan Aanvragen[/button]

Over OLCD

OoglaserCentrum Drechtsteden is een privékliniek gevestigd in Papendrecht.  Wij voldoen uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. We zijn in het bezit van het ZKN-keurmerk en worden aanbevolen door grote verzekeraars als IZA, IZZ, Univé en VGZ. De OLCD-oogartsen zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en gecertificeerd door het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram