A

A

A

078-6151524

Hoe lang is de herstelperiode van een ooglaserbehandeling?

Het herstel van uw ogen na een ooglaserbehandeling is een belangrijk onderdeel van het proces. Een goed herstel draagt er namelijk aan bij dat het resultaat van de behandeling ook naar wens is. Daarom plannen we bij OLCD na uw behandeling altijd controles in. Zo houden we uw ogen nauwlettend in de gaten en bespoedigt u het herstelproces. Hoe lang dit herstel duurt lichten we in dit artikel toe.

Herstel van de No-Touch ooglaserbehandeling

De herstel van uw ooglaserbehandeling hangt van een aantal factoren af, waaronder de gebruikte behandelmethode. Bij OLCD passen we de No-Touch LASEK/TransPRK methode toe. Dit is de veiligste ooglaserbehandeling die er is en neemt slechts 10 min. in beslag per oog. Daarmee is de herstelperiode van deze behandeling ook relatief het kortst.

Bij de No-Touch ooglaserbehandeling is de oppervlakkige laag van het hoornvlies al na twee tot vier dagen genezen. Meestal is er vijf dagen na de behandeling een bruikbaar resultaat behaald. Echter dient u wel rekening te houden met enkele maanden voordat het uiteindelijke stabiele resultaat een feit is.

Gedurende de genezingsfase kan er sprake zijn van lichtschuwheid en een stroef gevoel in het oog. Een zonnebril kan deze klachten vaak verminderen. Echter duurt dit bij deze behandeling slechts enkele dagen. Afhankelijk van uw genezingsproces mag u na de eerste controle uw werkzaamheden weer hervatten. Echter leert onze ervaring dat onze cliënten er de voorkeur aan geven om een week vrij te nemen voor een voorspoedig herstel.

Toch nog vragen over ogen laseren?

Heeft u toch nog vragen over bijvoorbeeld het herstel van uw ogen na uw ooglaserbehandeling? Dan kunt u altijd terecht bij de medewerkers van OLCD. Ons team van oogartsen en optometristen staan altijd weer voor u klaar. Uiteraard kunt u ook terecht op onze FAQ pagina, waar we al antwoord geven op de meest gestelde vragen. Onderaan deze pagina ziet u het kopje Nazorg.

Bij Mirjam, Simone en officemanager Jeannette kunt u terecht voor nog meer informatie. Zoals het maken van een afspraak voor een gratis quickscan, een vooronderzoek of een behandeling. Zij zijn bereikbaar op (078) 615 15 24.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram