A

A

A

078-6151524

Een ooglidcorrectie: de belangrijkste voor- en nadelen

Hangende oogleden kunnen voor een somber of vermoeid uiterlijk zorgen. De oorzaak hiervan kan verschillen, maar in de meeste gevallen speelt ouderdom een grote rol. Ook kan genetische bepaling ervoor zorgen dat u meer last heeft van hangende oogleden. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst, omdat u hiermee weer een frisse blik krijgt. Net als bij een ooglaserbehandeling zitten er ook aan deze behandeling zowel voor- als nadelen. In dit artikel hebben we ze voor u op een rijtje gezet, om de keuze voor een ooglidcorrectie voor u eenvoudiger te maken.

- Mogelijke risico’s

Aan elke behandeling zitten risico’s verbonden. Dat geldt ook voor de ooglidcorrectie behandeling. De kans op complicaties is wel erg klein, slechts in 2% van de gevallen is er kans op een infectie, nabloeding of een reactie op de gebruikte vloeistoffen. Gelukkig hebben deze risico’s geen nadelig effect op het eindresultaat. Dus buiten het ongemak wat u mogelijk kan ervaren, zitten er voor u geen gevaren aan!

- Kosten

Een ooglidcorrectie wordt bij OLCD altijd uitgevoerd door een oogarts. Het zijn uw ogen, uw zicht, en dat is niet iets waar u op wilt besparen. De kosten voor een ooglidcorrectie per twee ogen bedragen vanaf €799. Door sommige verzekeraars wordt dit (deels) vergoed wanneer u hier een aanvullend pakket voor heeft afgesloten. U betaalt deze kosten uiteraard wel slechts eenmalig.

+ Het resultaat

Het meest belangrijke van de ooglidcorrectie behandeling is natuurlijk het resultaat. U heeft weer uw frisse en open blik terug, waar u wellicht al langere tijd afscheid van heeft moeten nemen. Het resultaat van de behandeling is over het algemeen goed in te schatten en daarom vrijwel altijd zeer fraai. Het duurt soms tot enkele maanden voordat het eindresultaat compleet zichtbaar is, maar gemiddeld heeft u vervolgens zeker 10 tot 15 jaar plezier van de ooglidcorrectie.

+ Klachten verdwijnen

Veel mensen ondervinden grote hinder aan hangende oogleden, omdat zij in sommige gevallen hier zelfs hoofdpijn van krijgen. Ook vermoeidheid of slecht zicht kunnen gevolgen zijn van hangende oogleden. Sommige mensen leren hier mee leven, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Het voordeel van het goede resultaat van een ooglidcorrectie is dat u weer positief in het leven staat, zonder klachten!

Meer informatie over een ooglidcorrectie?

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie? Op deze pagina leest u meer informatie en kunt u tevens vrijblijvend een Quickscan aanvragen.

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram